کدام یک بهتر است؟Adobe Illustrator یا CorelDraw

کدام یک بهتر است؟Adobe Illustrator یا CorelDraw
به راحتی نمی توان گفت CorelDraw بهتر است یا Illustrator. هر دو برنامه نرم افزاری دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و میزان استفاده آن به نیازهای فرد بستگی دارد.
همانطور که می دانید هر دوی این نرم افزار ها بر یک مبنا برای رفع خواسته های یک طراح، در صنعت گرافیک توسعه و پیشرفت داده شده اند، هدف هر دو نرم افزار در یک جهت است و این دو نرم افزار رقیب های سرسخت یکدیگر در این صنعت به حساب می آیند.
سوالی که شاید برای شما به عنوان یک طراح گرافیک پیش آمده باشد انتخاب نرم افزار مناسب برای یادگیری در حوزه گرافیک کامپیوتری می باشد.CorelDraw یا Adobe Illustrator؟ برای یادگیری کدام نرم افزار وقت بگذارید نتیجه بهتری خواهید گرفت؟
شاید بتوان گفت در ایران حدود ۹۰ درصد افراد از کرل دراو استفاده می کنند در حالی که در خارج از کشور این قضیه عکس این موضوع است. حال جای سوال اینجاست که کدامیک از این دو نرم افزار جایگاه ویژه ای در طراحی برداری دارند؟!
طراحان اغلب درمورد نرم افزارهایی که استفاده می کنند و کدام یک را ترجیح می دهند صحبت می کنند ، و گاهی اوقات با استدلال هایی که به وجود می آید اختلاف نظر بین طراحان به وجود می آید. در اینجا ما تفاوت های اصلی بین دو نرم افزار گرافیکی بردار شناخته شده بر اساس توضیح می دهیم.
بر اساس تجربه و دانش بسیار زیاد در زمینه طراحی گرافیک ، در اینجا برخی از تفاوت های عمده بین CorelDraw و Adobe Illustrator وجود دارد. در حال حاضر ، CorelDraw و Illustrator شگفت انگیز ترین و قدرتمندترین ابزارهای طراحی گرافیک هستند که به طور گسترده در صنعت طراحی گرافیک مورد استفاده قرار می گیرند.
هر دو نرم افزار CorelDraw و Illustrator ابزارهایی برای طراحی مبتنی بر بردار هستند که برای پاسخگویی به نیازهای گرافیست ها و متخصصان طراحی گرافیک و برای ارائه نتایج سریع ساخته شده اند. بنابراین ، وقت آن است که قبل از شروع دوره طراحی گرافیک ، های اصلی بین هر دو برنامه طراحی گرافیک را در نظر بگیرید.
تاریخچه ایلوستریتور
ایلوستریتور برای اولین بار در تاریخ 19 مارس 1987 برای سیستم عامل مکینتاش ساخته شد و پس از آن در سال 1989 برای ویندوز نیز ارائه گردید.
کمپانی Adobe سالانه ویژگیها و امکانات جدیدی را به این برنامه اضافه میکند و تحت لایسنس های مختلف برای فروش قرار میدهد.
تا سال 2012 این محصول نیز مانند سایر محصولات این کمپانی با پیشوند CS منتشر میشد و پس از آن تحت نام CC به بازار عرضه شد.
ایلوستریتور چیست؟
Adobe Illustrator به فارسی به معنی تصویرگیر می باشد
ایلوستریتور یک نرم افزار برداری است و تمامی محاسبات آن بر اساس ریاضیات است (نرم افزار برداری چیست؟)
با استفاده از این نرم افزار می توان به تولید اشکال و تصاویر وکتور پرداخت.
در واقع ایلوستریتور نرمافزار موردعلاقه طراحان گرافیک برای طراحی حرفهای انواع فونت ، لوگو ، ست اداری ، اینفوگرافیک ، نمودار، دیاگرام ، کاراکتر تبلیغاتی و …. هست و اساساً چون کارکردن با آن سخت تر از نرمافزار فتوشاپ هست افراد کمتری با آن آشنایی دارند. اما همانطور که گفته شد طراحان گرافیک حرفهای بهطور کامل با این نرمافزار آشنایی دارند و با استفاده از این برنامه یا استفاده ترکیبی از ایلوستریتور و فتوشاپ میتوانند آثار تأثیرگذار و حرفهای را خلق نمایند.
محیط کار ایلوستریتور
محیط نرمافزار ایلستریتور همانند سایر برنامه های کمپانی ادوبی است و اگر شما کار با یکی از این برنامه ها مانند فتوشاپ را تجربه کرده باشید قطعا محیط این برنامه برای شما بیگانه نخواهد بود و خیلی سریع با محیط آن آشنا خواهید شد .
🔷فرمت ها و موارد استفاده از ایلوستریتور
ایلوستریتور تقریبا تمامی فرمت های مهم را پشتیبانی میکند فرمت هایی مانند EPS، Ai، SVG ، PDF و…
یکی از قابلیتهای جذاب و موردتوجه نرمافزار ایلوستریتور قابلیت ساخت تصاویر متحرک باکیفیت است مانند طراحی متحرک لوگو اسنپ
🔷ایلوستریتور مناسب طراحان وب
فایل های ساخته شده در ایلوستریتور به دلیل حجم بسیار پایین در کنار کیفیت بسیار بالا و مقیاس پذیری فوقالعاده در متدهای جدید طراحی سایت بسیار قابلتوجه قرار گرفتهاند. زیرا دیگر نیاز نیست برای داشتن یک اِلمان باکیفیت یا بزرگ در سایت یک تصویر بزرگتر در طراحی سایت قرار دهید و با استفاده از این تصاویر یک عکس را میتوانید در هر ابعادی که بخواهید داشته باشید.
همچنین با استفاده از illustrator شما میتوانید تصاویر سهبعدی خیره کنندهای خلق کنید و از دنیای 2 بعدی طول و عرض خارج شوید.
علاوه بر موارد فوق برای طراحی تایپوگرافی های جذاب و خلاقانه نیز ابزار بسیار مناسبی میباشد.
🔰قابلیت های مهم Adobe Illustrator
🔸اجرای ایده و کشیدن آن به صورت حرفه ای
🔸قابلیت تغییر اندازه بدون کم شدن کیفیت
🔸سازگار بودن با نرم افزار فتوشاپ
🔸طراحی اشکال حرفه ای به سادگی
🔸قابلیت چاپ با کیفیت و وضوح بالا
🔸طراحی وکتور به صورت حرفه ای
🔸ساخت آیکون
🔸پالت رنگ پیشرفته
🔸ایجاد تصاویر تخت (flat)
🔸طراحی های کارتونی جهت استفاده از نرم افزار های انیمیشن سازی
محیط کار ایلوستریتور
محیط ایلوستریتور شباهت زیادی به محیط کاری فتوشاپ دارد همینطور این دو نرم افزار بسیار با هم رابطه مستقیمی دارند که میتوان فایل های لایه باز هر کدام را در دیگری به راحتی استفاده کرد.
ایلوستریتور بر پایه معادل ریاضی و بردار بوده و به همین دلیل تصاویر ساخته شده در آن با کیفیت بالا بوده و با تغییر اندازه کیفیت آنها تغییر نمیکند
نرم افزار مهم دیگری که در دسته نرم افزارهای بر پایه وکتور می باشد نرم افزار کورل دراو بوده که در آمده به مقایسه این دو غول گرافیکی می پردازیم
💢تفاوت بین ایلوستریتور با کورل دراو (مقایسه ایلوستریتور با کورل دراو)
🔻 محیط کار
محیط کار کورل دراو نسبت به ایلوستریتور راحت تر بوده و برای افراد مبتدی که میخواهند کار با نرم افزارهای برداری را شروع کنند مناسب تر است
امکان سوئیچ کردن بین نرم افزارهای دیگر گرافیکی
شرکت ادوبی متخصص در ساخت نرم افزارهای گرافیکی فوق العاده قدرتمند بوده و به عقیده بسیاری غول نرم افزارهای گرافیکی در دنیا می باشد نرم افزارهای شرکت ادوبی مانند فوتوشاپ ، استاک ، فوتوگرافر و ایلوستریتور بهترین نرم افزارها در هر شاخه گرافیک و هنر بوده و امکان سوئیچ کردن بین این نرم افزارها بسیار راحت است
🔻پالت رنگی
به عقیده بسیاری از طراحان پالت رنگی ایلوستریتور متنوع و قوی تر از کورل دراو می باشد و امکان انتخاب رنگ های بیشتری را در اختیار مشتری میگذارد
🔻قدرت نرم افزاری
بحث در مورد قدرت کدام یک از این دو غول نرم افزاری واقعا سخت است اما به عقیده بسیاری قدرت نرم افزار ایلوستریتور بالاتر می باشد
🔻بازار کار در ایران
به دلایل مختلف مانند جا افتادن نرم افزار کورل دراو در ایران یا ساده و کاربردی بودن آن میتوان گفت بازار کار بالاتری نسبت به ایلوستریتور دارد در واقع اگر آگهی های استخدامی را مشاهده بفرمایید متوجه خواهید شد که اکثر کارفرمایان و شرکت ها طراحانی را می خواهند که آشنایی به کورل دراو و فوتوشاپ داشته و کمتر آگهی با تمرکز بر روی ایلوستریتور میتوان یافت
🔻مالکیت (Owner):
Adobe Illustrator را شرکت اعظم Adobeدر سال 1986 ایجاد کرده است ، در حالی که شرکت های Coral در سال 1987 CorelDraw را ایجاد کردند.
🔻معنی (Meaning):
Adobe Illustrator یک ویرایشگر گرافیکی بردار است که می تواند انواع مختلفی از قبیل نقشه ها ، طراحی آرم ها ، طراحی بسته بندی و تصاویر را ترسیم کند. CorelDraw ابزاری برای ترسیم شرکت های Corel است و عمدتاً برای ایجاد انواع مختلف اسناد استفاده می شود ، یعنی از کارت ویزیت گرفته تا پروژه های خیلی بزرگ.
یادگیری کدام یک آسانتر است؟
CorelDraw نرم افزاری کاربر پسند است که یادگیری آن ساده تر است و هر کس می تواند آن را بیاموزد. از طرف دیگر ، Illustrator به عنوان یک نسخه بالغ نرم افزار شناخته شده است که یادگیری آن ساده تر نیست. شما همچنین می توانید CorelDraw را از آموزشها بیاموزید اما برای یادگیری Illustrator به آموزش های مناسب تر نیاز دارید.
🔻کارایی (Functionality)
می توان به راحتی تصاویر برداری را در Illustrator تغییر داد بدون اینکه کیفیت را از دست بدهید. این نرم افزار بهترین نرم افزار برای طراحی آرم یا لوگو شناخته شده است. CorelDraw به طور گسترده ای برای چاپ و ایجاد گرافیک خاص صنعت استفاده می شود ، که به طور گسترده برای چاپ با کیفیت استفاده می شود.
🔻پیش نمایش رنگ (Color Preview)
CorelDraw دارای ویژگی های پیش نمایش چاپ است که به اندازه Illustrator ایده آل نیست. Illustrator برای قالب پرونده ارسالی ، پیش نمایش دقیق چاپ را ارائه می دهد.
🔻کتابخانه نماد (Symbol library) :
در نرم افزار Adobe Illustrator بدون نیاز به کیفیت سازگاری ، می توانید تصاویر برداری را در تصویر تغییر اندازه دهید. Adobe Illustrator بهترین نرم افزار برای طراحی آرم ها و لوگو است. CorelDraw به طور گسترده ای برای چاپ و ایجاد طرح هایی برای چاپ با کیفیت مورد استفاده قرار گرفته است.
تمام نسخه های Adobe Illustrator بر روی Mac و PC اجرا می شوند. اما CorelDraw تنها بر روی ویندوز قابل اجراست و نسخه ای از این نرم افزار برای Mac وجود ندارد.
با این حال بسیاری از کاربران گزارش داده اند که CorelDraw هنگام صادرات طرح بهتر است.
در بسیاری از کشورها مانند هند تقریباً همه طراحان و چاپخانه ها از CorelDraw استفاده می کنند. که بازار Adobe Illustrator را از بین می برد.
CorelDraw همچنین توانایی تغییر رابط کاربری خود را تا حد بیشتری نسبت به Adobe Illustrator دارد.
در حالی که Adobe نرم افزار خود را هم برای کاربران Windows و هم برای MAC OS ایجاد کرده است ، به آنها کمک کرده است تا این نرم افزار را بطور گسترده و استاندارد بشناسند. در اکثر کشورها Adobe منجر به فروش و خدمات می شود که در آن از MAC OS به طور گسترده استفاده می شود. ممکن است گزینه صادرات با فرمت .cdr را نداشته باشد ، اما Adobe بسیار خوب کار کرده است تا بتواند از طریق برنامه ریزی ابری خلاقانه ، انتقال آسان و بدون درز را ایجاد کند. این امر باعث می شود که بین نرم افزارهایی مانند Adobe Photoshop ، Illustrator ، Indesign و غیره بتوانید به جلو و عقب برگردید و از طرح های ایجاد شده در نرم افزارهای مختلف استفاده کنید ، به طور مثال از طرح های ایجاد شده در Adobe Illustrator به صورت گسترده در نرم افزار قدرتمند After Effect استفاده می شود که یک نکته قوت برای این نرم افزار(Cross Platform) محسوب می شود.
🔻جریان کار(Workflow):
CorelDraw از نظر تغییر رابط کاربری متناسب با کاربر ، قدرت را به کاربر می دهد. بسیاری از طراحان توضیح داده اند که میانبرها و رابط پیش فرض CorelDraw در مقایسه با Adobe Illustrator بسیار سریعتر و کاربر پسند است.
با این حال ، وقتی صحبت از نرم افزارهای مختلف به طور همزمان انجام می شود ، Adobe یک برنده آشکار است. Adobe یکی از قدرتمندترین ادغام برنامه های مختلف را دارد که همراه با ابر خلاق (creative cloud) است. کاربران بیشتر نیاز به کار در سطوح مختلف دارند و ابر خلاق آن مشکل را به صورت کارآمد و بی دردسر حل می کند.
هر دو نرم افزار هنگام صحبت از گردش دارای منحنی یادگیری شیب دار هستند.
🔻قیمت گذاری:
وقتی صحبت از هزینه خرید مجوز می شود ، بدون شک CorelDraw برنده واضح است. CorelDraw تقریباً نیمی از قیمت ادوبی اشتراک ماهانه را ارائه می دهد. همچنین CorelDraw بدون نیاز به پرداخت هزینه اشتراک ماهیانه ، امکان خرید این نرم افزار را فراهم می کند که وقتی صحبت از Adobe Creative Adobe یا برنامه های مجزا باشد ، گزینه ای نیست.
وقتی Adobe خط مشی قیمت گذاری را برای معرفی اشتراک ماهانه ابر خلاق تغییر داد ، بسیاری از طرفداران ادوبی کاملاً ناامید شدند. ابر خلاق بسیار گران قیمت شده است ، بسیاری از آزادکاران و نمایندگی ها به همین دلیل از آن جلوگیری می کنند. هنگامی که شما یک فریلنسر هستید ، هزینه این پول بسیار زیادی روی نرم افزار بسیار پر هزینه است.
🔻امکانات(Features):
از آنجا که استفاده از Illustrator متداول تر است ، تعداد متنوعی از منابع و الگوهای موجود برای کاربر عادی یا مبتدی کامل وجود دارد. CorelDraw وقتی صحبت از محصولات نهایی مانند علائم ، حکاکی و مسیریابی cnc و برش با لیزر می شود ، مفید است. در حالی که هوش مصنوعی روی ویژگی های طراحی Raw تمرکز دارد و از ویژگی های بیشتری در هنگام طراحی برای استفاده در وب و استفاده از چاپ برخوردار است.
برخی از طراحان بررسی کرده اند که Illustrator نتایج بهتری در محصولات چاپی و وب می دهد.
طراحی در مقیاس(Design at Scale): طبق گفته برخی صاحبان فروشگاه های چاپی که من با آنها صحبت کرده ام ، آنها تمایل به CorelDraw را ترجیح می دهند زیرا ظاهرا دارای بوم بسیار بزرگتری نسبت به Illustrator است ، به این معنی که می توانید علائم و آگهی های بزرگ را در مقیاس طراحی کنید.
🔻فرصت های شغلی:
در تجربه من CorelDraw برنامه ارجح مورد استفاده اکثر دفاتر طراحی است ، بنابراین مهارت داشتن با آن شانس بیشتری در یک دفتر طراحی خواهید داشت.
کدام یک بهتر است – Adobe Illustrator در مقابل Corel Draw؟
در حالی که با در نظر گرفتن تفاوت های فوق ، به راحتی نمی توان گفت CorelDraw بهتر است یا Illustrator. هر دو برنامه نرم افزاری دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و میزان استفاده آن به نیازهای فرد بستگی دارد.
با این حال ، Illustrator به بهترین وجه برای تهیه تصاویر برداری شناخته شده است. از طرف دیگر ، CorelDraw برای انجام نشر رومیزی ایده آل است.
طبق بررسی جدید ، CorelDraw حدود 75٪ از صنعت طراحی استفاده شده است زیرا استفاده و یادگیری آن ساده تر است. طبق این آمار ، پیدا کردن شغل در CorelDraw بسیار ساده تر از Illustrator است.
خوب ، نظر ما ممکن است به عنوان طراحان گرافیک و موقعیت جغرافیایی متفاوت باشد. توصیه می کنیم بر اساس دانش و دستور خود نرم افزار را انتخاب کنید.
شناخت صحیح از طرح ها و تفکر خلاق در یک طراح بیشترین اهمیت را دارد. اگر شخصی به هر دو CorelDraw و Illustrator تسلط خوبی داشته باشد ، مطمئناً به او اجازه می دهد تا در صنعت طراحی گرافیک پاداش خوبی بدست آورد.
بنابراین در اینجا ما مقایسه CorelDraw و Adobe Illustrator را کامل می کنیم ،انتخاب شما کدام یک را ترجیح می دهد؟ اگرچه ما پیشنهاد می کنیم که در هر دو نرم افزار مهارت خود را بالا ببرید ، زیرا نمی دانید مشتری یا شرکت شما هنگام همکاری با آنها کدام یک را ترجیح می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید